יש לכם טיסה קרובה ואתם חוששים לטוס עם צינון? אלו הדברים שעליכם לדעת לפני שאתם חושבים לטוס וסובלים מצינון.
האם מותר לטוס כשמצוננים?
האם מותר לטוס עם צינון או לא? התשובה לא פשוטה תמיד כמו שאתם חושבים, טיסה עם צינון מחייבת אתכם לבדוק את מצבכם הבריאותי מול עצמכם והרופא המטפל שלכם שיבחן את הסיטואציה הספציפית שבעקבותיה אתם סובלים מצינון, כמה זמן לפני הטיסה והאם מתלוות לצינון, מחלות רקע או שהוא מדבק.
כמו כן, טיסה עם צינון מחייבת אתכם לנהוג באופן מסוים שנפרט בהמשך וגם כורכת בתוכה התארגנות עם אמצעים מראש ויום או יומיים של מנוחה לאחר ההחלמה, אם שוקלים לטוס עם צינון חמור, במיוחד אם מתלוות אליו מחלות רקע שונות.
האם מותר לטוס עם נוזלים באוזניים?
לטוס עם נוזלים באוזניים, עשוי להחמיר את התופעה, בין אם מדובר במים שהצטברו כתוצאה מדלקות אוזניים או כהשפעה של בעיות בסינוסים, לטוס עם נוזלים באוזניים עשוי להיות בעיה, אך לא תמיד מדובר בבעיה שתמנע מכם את הטיסה.
לטיסה עם נוזלים באוזניים מספר פרמטרים שחשוב לקחת בחשבון, כמו למשל: הרגשה של חוסר נוחות במהלך הטיסה, תקלות והחמרת התסמינים, הצטיידות בתרופות ומשככי כאבים ולקיחה בחשבון של תופעות לוואי לא נעימות שעשויות להופיע כתוצאה מנטילת התרופות. (קראו עוד על - האם מותר לטוס עם דלקת אוזניים?).
האם כדאי לטוס בצינון או אחריו?
במהלך הצינון חשוב לקחת בחשבון את תופעות הלוואי שעשויות להופיע בטיסה איתו, כמו למשל: כאבים חזקים יותר, בעיות נשימה, כאבי אוזניים וגרון ועליה ברמת החום במהלך הטיסה. רצוי להצטייד במסטיק לסיוע בהורדת לחץ האוויר באוזניים משככי כאבים ולשתות הרבה מים מינרליים.
כמו כן, לאחר הצינון רצוי לחכות זמן של בין יום ליומיים עד שהתסמינים יחלפו, במיוחד אם מדובר בצינון שמתווסף למחלה ויראלית או מחלה חמורה יותר.
מה נעשה... זה בקטע משפטי חשוב לנו לציין, כי המידע אינו ייעוץ רפואי וכותב המאמר והתוכן אינו רופא. המידע מוגש לכם לאחר איסוף נתונים ברחבי האינטרנט ולא מחליף שום ייעוץ רפואי. |
מהי ההשפעה של טיסה בצינון?
- סיבוכים בסינוסים: טיסה עם צינון, עשויה להביא לסיבוכים באף ובמערכת הסינוסים, מה שעלול להביא לחוסר נוחות כללי ואף סיבוכים מיותרים, כמו דלקת האוזן התיכונה לדוגמא.
- התייבשות: האוויר במטוס הוא יבש, מה שעשוי להביא לקשיים בנשימה והתייבשות ולכן חשוב לשתות מים מינרליים, לפני, אחרי ובמהלך הטיסה.
- סיכון לדלקת ריאות: במקרים מסוימים ובעיקר במצבים בהם לנוסע קיימת מערכת חיסונית חלשה, הוא נמצא בגיל נמוך מדי או מבוגר עם מחלות רקע, כדאי לחכות עד כמה שניתן עם הטיסה מחשש לסיכון התפתחות של דלקת ריאות על הטיסה.
- בעיות אוזניים ושמיעה: שינוי בלחץ האוויר בעת הטיסה, נחיתה והמראה, עשוי לגרום לתחושה של אוזניים "ספוגות בנוזל" ובעיות זמניות ולעיתים, ארוכות טווח בשמיעה, במיוחד בזמן צינון או דלקת בסינוסים.
- חוסר באמצעים רפואיים: בזמן החמרה של צינון, בסביבת המטוס לא תמיד נמצא המכשור המתאים ולעיתים הנוסע זקוק לפינוי מיידי שלא מתאפשר באותו רגע כמו נחיתת חירום זמינה וחוסר נוחות מכל החוויה. בכל זאת, לא כל כך פשוט לקבל החלטה להנחית מטוס באמצע הדרך.
- תחושת עייפות ומיגרנה: טיסה עם צינון עשויה לגרום למבוטח תחושה של עייפות פיזית ונפשית, כאבי ראש ומיגרנות במהלך העליה לטיסה, השיטוט בדיוטי פרי, המראה ונחיתה ובעיקר, תחושת הנדידה ממקום למקום בזמן שעליו לנוח.
- סיכון הדבקה או הידבקות: במהלך טיסה עם צינון, חשוב לקחת בחשבון את העניין של סיכוני הידבקות מנוסעים אחרים, כיוון שהמטוס דומה לחממת חיידקים, בעיקר אם על הטיסה נמצאים הרבה נוסעים. כמו כן, הנוסע המצונן עשוי גם להדביק נוסעים אחרים ועל כן, חשוב שיעטה מסיכה שתבודד את החיידקים שלו משאר הנוסעים ויחטא את המשטחים איתם הוא בא במגע, עם שטיפת ידיים תכופה ומגבונים לחים.
- השפעה על תוכנית הטיול: בגדול, טיסה עם צינון עשויה גם להחמיר את התסמינים של הנוסע כך שלא יוכל להמשיך את הטיול באופן תקין ואולי אף לבקש לשנות את התוכנית ולנוח בחדר למספר ימים ולא תמיד הדבר מתאפשר, במיוחד אם מדובר בטיול בו לא נשארים במקום אחד ועוברים מערים לכפרים, הסיכויים להחלמה מהירה של הנוסע, בדרך כלל יהיו נמוכים.
לסיכום, לא תמיד כדאי ורצוי לטוס אם אתם סובלים מצינון, אך חשוב מאוד לרכוש פוליסת ביטוח נסיעות לפי המצב הרפואי שלכם, שתסייע לכם 24 שעות ביממה כאן באתר Gooday.
