לא משנה אם אתם משרתים בסדיר או בקבע, אם לאחרונה יצא לכם לשאול את עצמכם: לאיזה מדינות אסור לטוס בצבא? לאן אסור לחיילים לטוס או האם בכלל מותר לטוס לאמסטרדם בצבא? אתר Gooday מייד מביא לפניכם את כל התשובות לשאלות החשובות: לאן מותר לטוס בצבא.
האם מותר לטוס בזמן הצבא?
בגדול כן, אך זה תלוי באישור המפקד שלכם או הדרגים מעליכם. התשובה המפורטת היא שחיילים בזמן שירות סדיר יצטרכו למלא טפסים פרק זמן מסוים לפני ולקבל את האישור לקיום הטיול או החופשה מקצין בדרגת אלוף-משנה. מנגד, חיילים המשרתים בקבע יצטרכו למלא טפסים ייעודים ולחכות לאישור על ידי קצין בדרגת תת-אלוף.
חלק מתנאי קבלת האישור לטיסה עבור חיילים בשירות סדיר או קבע שעליכם לדעת מראש הם: בדיקה כי החיילים שנמצאים בשירות לא טסים ליעד אסור מרשימת היעדים האסורים באתר של צבא הגנה לישראל או עורכים שם עצירת קונקשן. כמו כן, וודאו כי מסלול הטיסה עצמו לא מתבצע מעל שמי מדינה עוינת לישראל ולכן ברוב המקרים יהיה מומלץ בחום להזמין טיסה כחול-לבן.
בנוסף, אם בכל זאת ברצונכם לטוס למדינה שנמצאת ברשימת המדינות האסורות, עליכם לקבל אישור על כך ממשרד המשא"ן.
טיפים חשובים לטיסה בזמן שירות צבאי
צוות מגזין Gooday מרכז עבורכם את הטיפים החשובים שעליכם לדעת לפני שאתם מתכננים טיסה לחו"ל בזמן השירות הצבאי שלכם וגם מעט לפניו, כגון:
- טיסה לפני השירות הצבאי - בין הטיפים לטיסה מוצלחת ימים או חודשים לפני השירות הצבאי, עליכם לעמוד המספר תנאים כמו למשל: לא להאריך טיול בחו"ל מעל 3 חודשים, לא ללמוד ולעבוד במהלך השהייה בחו"ל ולפחות שלושה ימים לפני מועד הגיוס על המלש"ב להגיע לארץ. קל וחומר כשמדובר בחייל עתידי שיש לו קורס קדם צבאי שעלול להתנגש עם הנסיעה. נוסיף ונאמר שחיילים עתידיים שעברו תחקיר ביטחוני לא יכולים לנסוע למדינות שנקבעו ברשימה ייעודית שיקבלו, בניהן: טורקיה, ירדן ומרוקו. לכן כדאי ללכת על יעדים שקטים באירופה עם כמה שפחות אזהרות מסע והתראות על אירועים ביטחוניים.
- טיסה בזמן שירות צבאי סדיר - לשמחתינו הרבה, כיום ניתן להגיש טופס מקוון על מנת לקבל אישור לטוס לחו"ל בזמן הצבא. חשוב להגיש את הטופס לפחות 21 יום לפני מועד הנסיעה המתוכננת ובדרך כלל פרק הזמן המותר לנסיעה לא יעלה על 21 ימים עבור חייל סדיר ברמת פעילות ב' ומטה וזמן שהייה של עד 28 ימים בחו"ל יינתן לחיילי סדיר המשרתים ברמת פעילות א' ומעלה כולל שבתות וחגים. כמו כן, חיילים בודדים יכולים לצאת לבקר את הוריהם או ילדים שלהם שגרים בחו"ל במספר תנאים, כמו למשל: שלא ראו אותם במשך חצי השנה האחרונה ושהקרובים של אותו חייל לא גרים בארץ ולא מתכננים להגיע לביקור בקרוב. לעיתים יוענק גם כסף לצורך מימון הנסיעה או הטבות נוספות ולכן אנו ממליצים לחיילים בודדים לבדוק זאת עם הממונים עליהם.
- טיסה בזמן שירות קבע - רוב משרתי הקבע מכירים את כרטיס האשראי עם ההטבות הבלתי נגמרות של עמיתי "חבר". בכרטיס תוכלו לקבל ולרכוש הטבות רבות עבור רכישת ביטוח נסיעות עם הנחה משמעותית באתר Gooday, לקבל הנחות ברשתות אופנה שונות בחו"ל כמו פריימרק ו - Half Price, להנות מהטבות השכרת רכב לחו"ל, מסגרת גדולה יותר, עמלות נמוכות לבזבוזים בחו"ל ועוד המון…כמו כן, על מנת לקבל אישור טיסה לחייל המשרת בקבע או נגד צריך לקבל אישור של קצין בדרגת תת אלוף.
בנוסף, דבר נוסף שחל על כל החיילים הוא לבדוק שמסלול הטיסה שלכם לא חולף מעל מדינות עויינות לישראל ולכן קיים שירות מחשבון ייעודי באתר צבא הגנה לישראל שיאפשר לכם להזין את יעד הנסיעה, חברת התעופה ופרטים נוספים ולגלות האם הטיסה שלכם עוברת במסלול המותר.
מדינות אסורות לטיסה בצבא
בין המדינות האסורות לטיסה בצה"ל, חשוב להתעדכן באתר של צבא הגנה לישראל על רשימת המדינות שלא ניתן לטוס אליהם, להתייחס לאזהרות מסע, לתכנן עצירות קונקשיין ביעדים בטוחים ולבדוק שמסלול הטיסה עצמו לא חולף מעל מדינות עוינות, כיוון שהסכנה בדבר כזה שהמטוס יצטרך לעצור לתדלוק או בשל סכנה כלשהי וחייל צה"ל לא יכול להרשות לעצמו לרדת מהטיסה במצב כזה, אך כל עוד הוא נמצא בשטח אווירי, הוא עשוי להיות בטוח יותר.
כמו כן, בין המדינות הנפוצות ברשימת המדינות שאסור לטוס אליהם בזמן הצבא תמצאו מדינות אויב ידועות כמו: איראן, סוריה, ולבנון. כמו גם מדינות שהיחסים איתן מוטלים בספק כמו: מצרים או ירדן ומדינות איתן אין לנו יחסים דיפלומטיים כמו מלזיה למשל שהיא מדינה מוסלמית. לרשימת המדינות מצטרפים גם לעיתים יעדים פופולריים עבור ישראלים כמו: תאילנד, האיים המלדיביים, הודו, קולומביה ורוסיה.
בנוסף, ייתכנו גם מקרים בהם צה"ל ימנע ממשרתיו לטוס אפילו ליעדים איתם אנחנו בשלום כמו בולגריה וקפריסין מחשש לקיום אירועים בטחוניים בשטחם שעשוי לסכן אותם. מדינות נוספות שמצטרפות לחגיגה הן: טורקמניסטן, קזחסטן, קירגיסטן וטורקיה, איתן היחסים עשויים להיות מסוכנים במידה וחייל צה"ל נופל בידיהם.
- מומלץ לקרוא על - ביטוח טיסה מעל מדינה עויינת.
ביטוח נסיעות מותאם לאנשי קבע שטסים לחו"ל
לסיכום, באתר Gooday תוכלו לקבל השוואת מחירים מעודכנת לצורך רכישת ביטוח נסיעות מותאם עבור חיילי קבע, סדיר ומילואים. בנוסף לפוליסה הבסיסית שניתן לרכוש, קיימת גם הרחבה נוספת בתשלום שתכסה את עלויות הטיסה והמלון במקרה של ביטול נסיעה מסיבה של פעילות מבצעית למשרתי קבע בלבד. ניתן להגיש תביעה בתנאי שהפעילות המבצעית לא ארכה מעל 72 שעות, קיים גורם שמאשר את האירוע כגון: קצין בדרגת תת אלוף והתקבל מסמך ממנו על קיום הפעילות.
כמו כן, במידה והתביעה תאושר, הוצאות הטיסה, המלון ונספחים נוספים המופיעים לפי סוג הפוליסה יתקבלו עבור המבוטח ומשפחתו הגרעינית בלבד. קיימות מספר חברות שמאפשרות רכישת הרחבה זאת ותוכלו לגלות את זה דרך מחשבון השוואת המחירים המשוכלל באתר Gooday.
לסיום, צוות מגזין Gooday מאחל לכם חופשה נעימה, בריאה ובטוחה בחו"ל בזמן השירות הצבאי, לפניו ואחריו!