קראו איפה הכי כדאי לשבת במטוס, מה הגורם שמשפיע על המיקום שמתאים לנו וגם נציג יתרונות וחסרונות לסוגי המושבים השונים.
איפה הכי כדאי לשבת במטוס?
אכן מדובר בשאלת המיליון שעולה לרבים מאיתנו בעת רכישת כרטיסי טיסה. הרי למה שנהנה רק מהחופשה בחו"ל אם אפשר להתחיל להנות עוד בטיסה?
טוב כמובן שהטיסה לחו"ל לא צריכה להיות מהנה מדי אלא פשוט להנעים את זמננו עד להגעה ליעד. אז אם כך, איפה הכי כדאי לשבת במטוס? בהמשך נציג כמה מסוגי המושבים הנפוצים ועל היתרונות לצד החסרונות שלהם.
מושב ליד יציאת חירום
מושבי חירום נחשבים לאזורי ישיבה מרווחים יותר עם אקסטרה מקום לרגליים, כך שהם יתאימו מאוד לאנשים גבוהים שמקום נוסף לרגליים הוא הכרחי עבורם או גם עבור אלו שפשוט רוצים מקום מרווח ושלא ייחשב יקר כמו במחלקת 'ביזנס'.
החיסרון במושבים ליד יציאות החירום הוא שאם אתם מתכוונים לטוס עם ילדים או תינוקות - הדבר לא יתאפשר, שכן, מדובר במושב המצוי ליד דלת, שבעת חירום יהיה על הנוסע המשוייך לכסא לפתוח במו ידיו, כך שהמקום לא נחשב מתאים לילדים.
בנוסף, בעוד שיתר הנוסעים יכולים לאחסן את התיק האישי מתחת למושב, מי שיושב במושב בסמוך לדלת החירום, ייאלץ בכל העת לאחסן את התיק בתא מעל הראש, מה שלעתים ידרוש מכם לגשת מספר פעמים לתיק ובכך להפריע במעבר לאנשים אחרים. דבר נוסף אך שולי - בגב המושב שמול למושב החירום, לא יותקן מסך טלויזיה לבידור ברוב המקרים, כך שתצטרכו לדאוג להוריד תכנים מנטפליקס או פשוט לקרוא ספר עד להגעה ליעד. - כמו כן, אלו מושבים מאוד מבוקשים, כך שכדאי לעשות צ'ק אין לפני הטיסה.
מושב ליד החלון
במידה ואתם טסים בשעות הבוקר ותרצו להציץ על המתרחש מחוץ למטוס, נמליץ על ישיבה במושב שליד החלון ממנו תוכלו להשקיף החוצה. כמובן שהדבר פחות משנה כאשר מדובר על טיסה בשעות הלילה, שממנה אי אפשר להבחין יותר מדי בדברים ולמרות הכל, חשבו שעצם זה שאתם בסמוך לחלון, חוסך מכם חיכוכים לא נעימים עם אנשים במעבר.
מושב ליד המעבר
במידה ואתם מאלו שצריכים להתפנות לשירותים כל כמה דקות, נמליץ דווקא לבחור לשבת במושב שגובל למעבר, כך שלא תצטרכו להקים את הנוסעים במושבים הצמודים אליכם. בנוסף, נמליץ לקחת את מושב המעבר שנמצא גם בקירוב לתאי השירותים.
רק שימו לב שהחיסרון בקרבה לשירותים ובדגש על כסא במעבר, הוא שנוסעים אחרים צפויים לעבור לידכם ולחכות בתור, מבלי שתוכלו לשמור מהם דיסטנס.
איפה הכי בטוח לשבת במטוס?
כמובן שנקווה שהדבר לא יתממש, אך יש מקרי חירום בטיסות שעלולים להתרחש ללא התרעה מוקדמת, אז כמובן שבנוסף למסיכת החמצן שתוכלו לשאוף ממנה אוויר, יש גם מושבים שייחשבו לבטוחים יותר והם אלו שמצויים באזור אמצעי - אחורי של המטוס.
הדבר מבוסס על מחקר של 'Popular Mechanics' ולפיו - כ- 40% מהאנשים שישבו במושבים האחוריים שרדו מקרי חירום שונים בטיסות. כמובן שיש לקחת בחשבון גם משתנים אחרים כמו סוג המטוס וסוג מקרה החירום.
איפה הכי כדאי לשבת במטוס למי שיש חרדת טיסה?
למי שסובלים מחרדות ממשיות בעת המראה או מטיסות בכללי, נמליץ לשבת במושב שגובל במעבר או במושב האמצעי. שני אלו אינם מאפשרים גישה לחלון ובכך אין חשיפה למתרחש בחוץ, כך למעשה ניתן להשוות זאת ל- "אוטובוס מעופף". ניתן גם להאזין למוזיקה מרגיעה או להצטייד בספר כדי לטשטש את המצב הנתון.
איפה כדאי לשבת במטוס עבור קלסטרופובים?
קלסטרופוביה היא למעשה פחד מוגזם משהייה במקומות סגורים, צפופים או כאלו שקשה לברוח מהם (ניסיתם פעם לברוח מהמטוס בזמן טיסה? ככה חשבנו.)
ולכן במידה ואתם נוטים להילחץ בעת המראה או שהייה במטוס, נמליץ לשריין מושב במחלקת הביזנס הנחשבת מרווחת יותר או במידה ואין ביכולתכם לרכוש כרטיס שכזה, נמליץ לבחור מושב בכסאות הקדמיים שגובלים ביציאות מהמטוס, ככה שתוכלו להיות אלו שיצאו ראשונים, מבלי להתמודד עם עומס האנשים במעבר.
- קראו מידע נוסף במגזין של גודיי.