מהו כפל ביטוח נסיעות לחו"ל, מתי נזדקק לו והאם זה בכלל אפשרי ? - כל התשובות מתחת.
מהו בעצם כפל ביטוח נסיעות לחו"ל?
כשמו הוא, כפל ביטוח הוא מצב שמתרחש כשאנו מחזיקים בשתי פוליסות ביטוח זהות משתי חברות שונות, כדוגמת: ביטוח על גניבת תכשיטים, טלפון, מחשב נייד וכדומה.
הצורך בכפל הביטוחי עולה כאשר אנו כבר זכאים לכיסוי ביטוחי חינם לחו"ל (מטעם קופ"ח, חב' אשראי או עבודה) אך גובה הפיצוי או היקף הכיסוי אינם מספקים, מה שמאלץ אותנו לעתים קרובות להסתייע בפוליסת נסיעות זהה מחברה מבטחת אחרת ע"מ להבטיח שבעת חירום - נוכל להזדכות בפיצוי היקפי יותר. כך למעשה ניתן לעשות ביטוח נסיעות לחו"ל כפול בכמה חברות ולהבטיח כיסוי מלא.
האם מותר לעשות כפל לביטוח נסיעות?
בהחלט ניתן כיום להחזיק בשתי פוליסות זהות במסגרת ביטוח נסיעות לחו"ל וזאת כדי לאפשר כיסוי מיטבי יותר בעבור מצבנו הבריאותי או בעבור הרכוש שלנו. חשוב להבהיר שבעבר חברות הביטוח השונות דרשו ממבוטחים להבהיר מראש על התקיימות ביטוחים זהים בו זמנית אך כיום הדבר אינו נבדק או מבטל את תנאי הביטוח.
אילו מוסדות מעניקות כיסוי ביטוחי ללא תוספת תשלום?
אז שימו לב, אומנם מדובר לעתים על כיסוי הניתן בחינם במסגרת ביטוח נסיעות לחו"ל, אך כפי שכבר ציינו - גובה הפיצוי לעתים יהיה נמוך יותר. בין המוסדות הידועים שמעניקים כיסוי ביטוחי מלא או חלקי בחינם, הם: חברות אשראי, קופות חולים, בנקים וארגונים שונים. (המורים, 'חבר'..)
באילו הרחבות נרצה כפל ביטוחי?
ברוב המקרים, מבוטחים מעדיפים להכפיל את את היקף הכיסוי שלהם כאשר מדובר על הרחבות כבודה, שלעתים, חברה אחת (- חב' אשראי, קופ"ח..) אומנם מכסה בחינם, אך גובה הפיצוי בגין אובדן הכבודה הינו נמוך, מה שיוביל לרצון לרכוש אופציית כיסוי ממקור נוסף כדי להביא לפיצוי מקסימאלי.
אפשרות נוספת היא ציוד יקר ערך, כגון מחשב, ציוד צילום וכדומה. כאשר חברת ביטוח נסיעות לא מאפשרת לכסות יותר מפיצוי של 2,500$ והציוד שלנו בעל ערך גבוה יותר. מה שנעשה במקרה הזה, הוא לעשות 2 כיסוים ב-2 חברות ביטוח שונות (קרי, כפל ביטוח נסיעות). כך נוכל לקבל מהחברה הראשונה את גובה הפיצוי המקסימלי ומהחברה הנוספת את יתרת הפיצוי המגיע לנו.
- קראו מידע חיוני נוסף במגזין שלנו.