סובלים מפנאומוטורקס ומתכננים טיסה בקרוב? צוות מגזין Gooday הכין לכם את הכתבה המלאה על טיסה עם מחלת הריאות פנאומוטורקס.
האם מותר לטוס אחרי פנאומוטורקס?
באופן כללי, מותר, אך העניין הוא אחרי כמה זמן בדיוק מותר לטוס. חברות התעופה עשויות להגביל את אפשרות הטיסה עד אחרי לפחות שישה שבועות מהמקרה ובקבלת אישור רפואי שהנוסע יכול לעלות לטיסה.
חובה ליידע את חברת התעופה במקרים כאלו שכן, חס וחלילה במקרה חירום במהלך הטיסה עצמה, ייתכן ותזדקקו לעזרה ומכשירים שלא נמצאים על המטוס עצמו. ובקיצור, חשוב שתדאגו קודם כל לבריאותכם האישית ותוודאו עם הרופא המטפל שלכם שזה אכן בסדר לטוס.
כמה זמן אחרי פנאומוטורקס מותר לטוס?
נהוג שלא לטוס אחרי הקרע לפחות לתקופה של בין שלושה עד שישה חודשים מרגע הטיפול בו. כמו כן, במידה וקיבלתם הנחיות מסויימות מהרופא המטפל שלכם מוטב להתייעץ אפילו עם אחד נוסף, לרכוש ביטוח נסיעות מותאם ולהשיג מסמך המאשר את האפשרות שלכם לטוס עם סיכום רפואי המכיל את הידע על קיום המחלה.
בנוסף, אם קיימות תרופות קבועות נוספות שאתם נוטלים או תכשירים רפואיים מסויימים, הקפידו להזכיר לעצמכם לקחת אותם איתכם למהלך הטיסה עצמה בתיק היד ולא לשלוח אותם בטעות לבטן המטוס. (אולי יעניין אותך - ביטוח תרופות לחו''ל).
מהן הסכנות בטיסה לאחר פנאומוטורקס?
קיימות מספר סכנות שנוסעים הסובלים מפנאומוטורקס, חשוב שתקראו את הסעיפים עליהן בעיון וחשבו טוב לפני שאתם עולים על הטיסה, יכול להיות שכדאי לכם לשקול שייט בקרוז מאשר טיסה לחו"ל:
- לחץ אוויר שונה במטוס - לעיתים קרובות חוסר חמצן מספיק או ולחץ האוויר במטוס עצמו, עשויים להשפיע רבות על המטופל. חשוב לוודא עם הרופא שלכם שאכן כל האוויר המיותר יצא מבית החזה ואתם כשירים לטיסה.
- חוסר בסיוע רפואי - מבוטחים הסובלים מפנאומוטרקס, עשויים להיתקל במצבים רפואיים מסכנים בהם אין את הציוד הרפואי הנדרש על המטוס בעת מקרה חירום או בעת שאין אפשרות לבצע נחיתת חירום באופן מהיר יותר ולפנות את הנוסע לבית חולים קרוב. קיימים מטוסים מסויימים המצויידים במכשור רפואי מתקדם וכדאי לבדוק טיסה איתם. כמו כן, תמיד תוכלו להעדיף שייט בקרוז, כיוון שבנסיעה בקרוז תוכלו להבטיח לעצמכם, רופא נוכח על הסיפון ואת קיומו של בית מרקחת ומכשור רפואי נוסף ומציל חיים.
- מזוודה כבדה - כן כן, שמעתם נכון. כדאי להימנע ממזוודה לא נוחה או כבדה מדיי שעשויה לסכן אתכם. לא לסחוב דברים כבדים מדיי ולוודא שהטרולי שלכם ניידת וקומפקטית.
מה צריך לדעת לפני טיסה שאחרי פנאומוטורקס?
חשוב להיוועץ ברופא המטפל שלכם ולרכוש הרחבה שתכסה אתכם במהלך השהייה בחו"ל ותשלומים על טיפולים רפואיים חירומיים גם בזמן השהייה על המטוס, ככל שמתאפשר. כמו כן, ההרחבה שנוסעים הסובלים מפנאומוטורקס צריכים להוסיף בביטוח הנסיעות לחו"ל נרכשת באישור חברת הביטוח ובהצגת מסמכים מסויימים שנפרט עליהם בסעיף הבא.
מהי ההרחבה שעליכם להוסיף בביטוח נסיעות לחו"ל לאחר פנאומוטורוקס?
לסיכום, ההרחבה שעליכם להוסיף בביטוח הנסיעות לחו"ל אם אתם סובלים מפנאומוטורקס, נקראת "הרחבה להחמרת מצב קיים". ניתן לרכוש את ההרחבה דרך אתר וסוכנות הביטוח הפופולרית: Gooday וגם להתייעץ עם צוות האתר שיכווין אתכם בכל שאלה ובקשה רלוונטית. כמו כן, בין המסמכים שכנראה תצטרכו לספק יכלל: סיכום מידע רפואי מבית החולים והרופא המטפל ומסמך עם אישור שאין מניעה לטיסה עבור המטופל הסובל מפנאומוטורקס.
לסיום, צוות מגזין Gooday מאחל לכם טיסה נעימה ובטוחה וכמובן, הכי בריאה שיש עם ביטוח הנסיעות המכסה לפי המצב הבריאותי שלכם, שתרכשו באתר Gooday הפופולרי!