רוצים לצאת לטיול אחרי צבא אבל לא יודעים כמה כסף לשים בצד מה העלויות ומה הצרכים העיקריים שלכם בטיול אחריי צבא? מגזין Gooday מייד כאן איתכם עם הכתבה שתסביר לכם: כמה כסף צריך לטיול אחרי צבא?
כמה כסף צריך לטיול במזרח?
על מנת לענות על השאלה הבוערת הזאת נבין כי רוב המטיילים אחרי צבא לא נוסעים בהכרח רק למזרח אלא לשלל מדינות באזור דרום אמריקה כמו: קובה, קולומביה, ארגנטינה וצ'ילה. כמו כן בגזרת המזרח הרבה צעירים אחריי צבא נוסעים למדינות כמו: הודו, תאילנד, וייטנאם וקמבודיה. מה שמשותף לכל המדינות האלו הוא שהן מדינות עולם שלישי, זול לטייל בהן ומזג האוויר בדרך כלל קיצי עם המון מסיבות ודברים לעשות!
כמה כסף עולה טיול אחרי צבא?
כדי שנוכל לחשב את העלויות של טיול אחרי צבא נפרק את מגוון האלמנטים המרכיבים את הטיול ונחשב כמה כסף לוקח מאיתנו כל אחד:
- עלות טיסות בינלאומיות מישראל ליעד - הטיסות לטיול במזרח והמערב הרחוקים אחריי צבא הן המרכיב הכי יקר בטיול והן נעות בטווח של בין 2500 - 7000 שקלים לשני הכיוונים. קיימת גם אופציה להזמין כרטיס כיוון אחד וחזור פיקטיבי דרך סוכנות נסיעות ולהזמין את כרטיס החזור האמיתי כשבאמת מתחשק לכם.
- עלות טיסות פנימיות בין יעדי מדינות עולם שלישי - טיסות פנימיות מיעד ליעד בדרך כלל לא יעברו את ה - 500 שקלים פר טיסה ובמקרים יותר טובים הן יעמדו בטווח של בין 100 - 150 שקלים לכיוון.
- עלויות לינה בטיול הגדול - קיימים הוסטלים רבים בהן תוכלו לשלם בין 20 - 30 שקלים ללילה. חדר פרטי יעלה לכם בין 50 - 100 שקלים ללילה ואילו מלונות עשויים להגיע למחירים יותר גבוהים עד כ - 300 שקלים ללילה.
- עלויות האוכל בטיול הגדול - במהלך הטיול הגדול תמיד תוכלו ללקט ארוחות חמות בחוץ בשווקי האוכל המקומיים בסכומים של בין 10 - 20 שקלים למנה וכך לסגור לכם יום ב - 60 או 70 שקלים לאוכל אך אם תהיו חסכניים אפילו יותר תוכלו לקנות לכם לחם ומוצרי בסיס זולים ולבשל במקום האירוח.
- עלויות התניידות ממקום למקום בטיול הגדול - בין ערים כפרים וגבולות חוצי יבשות בין מדינות תוכלו להתנייד באוטובוסים זולים מעבורות ורכבות אך שימו לב תמיד לפריטים האישיים שלכם. עלות כרטיס נסיעה בתחבורה ציבורית בדרך עירונית בדרך כלל יעלה בין חצי שקל לשניים בממוצע המשתנה ממדינה למדינה וכמובן שהמוניות יהיו יקרות יותר..
- עלויות האטרקציות בטיול הגדול - בכל יעד יוצעו לכם אטרקציות ספורט ימי שבדרך כלל ינועו בין המחירים 50 - 100 שקלים. נסו לרכוש דרך ספקים מקומיים אמינים ולא רק דרך ישראלים אם אתם מעוניינים לחסוך.
- עלות סים מקומי בחו"ל ואמצעי תקשורת - לרוב מחירי הסים השבועיים ינועו בין 30 שקלים לשבוע עם כ - 30 דקות שיחה מקומיות. בנוסף מטיילים רבים רוכשים למען הבטיחות והטיולים הארוכים בטרקים טלפון לווייני שמוגן מפני מים ולא תלוי במיקום והרשתות הסלולריות המקומיות באזור. טווח המחירים למכשיר זה נע בין 500 - 1000 שקלים לחודשיים.
- עלות ביטוח נסיעות לטיול הגדול - באתר Gooday תוכלו לקבל בלחיצת כפתור שקלול מחירים מהיר ואמין של ביטוח נסיעות לטיול הגדול עם מגוון חברות הביטוח בארץ וכך גם לרכוש את הביטוח הכי משתלם שיש עבורכם.
סך כל הכסף לבזבוזים לטיול הגדול - לסיכום ברוב מדינות המזרח ודרום אמריקה תצטרכו להוציא בין 8 - 10 אלף שקל בחודש ולמתפנקים אף באזור ה - 15 אלף שקלים. בנוסף יש לכם סיכוי להיות גרדנות ולהשיג את הטיול בכל זאת במחיר של כ - 5000 שקלים לחודש אך תצטרכו להיות ממש על הקשקש.
אז כמה כסף לחסוך לטיול הגדול?
לסיום כמו שאמרנו בסעיף הקודם כדאי להגיע איתכם יחד עם סכום של כ - 2000 דולר למלונות, בזבוזים, ארוחות, כרטיסי סים, התניידות, אטרקציות שונות ביעד והוצאות נלוות נוספות לחודש בטיול הגדול. תוכלו להעזר גם במחשבון המרת מטבע כאן באתר גודיי, וכמובן שאת ביטוח הנסיעות לחו''ל השוו ורכשו לתקופה המירבית עוד מהארץ כי תמיד עדיף לקבל את ההפרש על הקיצור מאשר לחכות לתשובה אי שם על הרי ההימלאיה בדאגה שיאשרו לכם את ההארכה המיוחלת.