טסים לדובאי בקרוב ורוצים לדעת כמה כסף אתם צריכים? מייד ניידע אתכם גם בחוקים וגם בעלות התקציב בכתבה המיוחדת שמגזין Gooday הכין עבורכם.
קצת על התנהלות כספית בדובאי…
דובאי ידוע כיעד יקר בו השופינג נועד בעיקר כדי להוציא את העיניים למעמד הביניים. הכל מזהב אפילו הסטייקים, הכל משדר עושר ויוקרה וניתן לשלם באשראי כמובן, מזומן או אפילו בזהב! המטבע המקומי הוא הדירהם של איחוד האמירויות הערביות (AED) ומעמדו שווה ערך דומה מאוד לשקל שלנו.
כמה כסף מותר להוציא מהארץ לדובאי?
אנו מוסיפים את השאלה הזאת כי בדרך כלל מי שנוסע לדובאי מעוניין לבזבז שם הרבה כסף ולכן חשוב לדעת כי בכסף מזומן, כרטיסי חיוב מיידיים, המחאות על שם הנוסעים וניירים ערך סחירים מותר להחזיק בטיסה דרך נתב"ג עד סכום כולל במטבעות שקליים ומטבעות חוץ של 50000 שקלים.
אדם שנוסע עם סכום כסף העובר את המגבלה מחוייב במילוי טופס דיווח לרשות המיסים הממונה על אכיפה של הלבנת ההון.
כמה כסף צריך לשבוע בדובאי?
על מנת לענות על השאלה בצורה הטובה ביותר נערוך שקלול מחירים בדובאי לשבוע:
- עלות הטיסות לדובאי: מחירי טיסות הלוך - חזור לדובאי ממוצעים עם חברת פליי דובאי הכוללים מזוודה גדולה עומדים על 2200 שקלים לאדם. לעומת זאת אם תטוסו עם חברת הלואו קוסט וויז אייר לאבו דאבי תצטרכו להיפרד רק מכ - 1300 שקלים בממוצע להלוך - חזור כולל מזוודה גדולה והמחירים לכיוון ללא כבודה עשויים להתחיל מ - 300 שקלים. לחיסכנון נוסף בביטוח לטיסה, מומלץ גם לבצע השוואת מחירים לביטוח נסיעות לחו''ל לדובאי.
- עלות מלון לשבוע בדובאי: מחיר ממוצע לשבוע ימים שישה לילות בבית מלון ממוצע בדובאי ברמת 4 כוכבים לחדר סטנדרט עם ארוחת בוקר יוצא בממוצע כ - 2800 שקלים לזוג. מנגד קיימים גם מלונות ברמת ה - 5 כוכבים במחירים של כ - 4000 שקלים לשבוע לזוג וכמובן שקיימים גם חדרים במלונות יוקרה שעשויים להגיע למחירים של כ - 7000 - 8000 שקלים לשבוע.
- עלות כרטיסי התניידות בתחבורה ציבורית בדובאי: כרטיס התניידות מפורסם בשם נול (Nol) הוא כרטיס שילווה אתכם לשבוע בשלל אמצעי התחבורה ויעלה לכם כ - 110 שקלים. כמו כן אם אתם בעניין של טיולי אופניים תוכלו לשכור E-bike בעלות של 20 שקלים ליום ולנהוג להנאתכם. בנוסף אחד מאמצעי התחבורה שמהווה גם כאטרקציה הוא שייט בסירה שנקראת אברה (Abra). עלות שייט כזה הוא שקל אחד!
- עלות השכרת רכב בדובאי ומחירי דלק: בהשכרת רכב סטנדרטי בדובאי תאלצו להיפרד מכ - 820 שקלים בממוצע לשבוע שיוצאים כ- 117 שקלים ליום השכרה לא כולל תוספת ביטוחים של נהג צעיר וכדומה. הדלק עצמו עולה לליטר פחות מ - 2 וחצי שקלים! כמו כן השכרת רכב יוקרה לכמה שעות תעלה לכם בין 1000 - 1500 שקלים תלוי בסוג הסוכנות וסוג הרכב הספציפי. אז סעו בזהירות :)
- עלות עבור נסיעות במונית בדובאי: מחיר מונית לנסיעה של כ - 10 קילומטר יעלה לכם כ - 40 שקלים לנסיעה מה שאומר שנסיעה של 30 קילומטרים תעלה לכם כ - 120 שקלים. חשבו לעצמכם כמה נסיעות כאלו תרצו לעשות במהלך הטיול שלכם.
- עלות אוכל במסעדות בדובאי: בכל הקשור למסעדות היוקרה ארוחות גם עשויות להגיע לכ - 2500 שקלים ואפילו יותר לארוחת שף עם סטייק מזהב מנקר עיניים אך אם חפצה נפשכם בארוחה פשוטה יותר אך מפנקת וטעימה במסעדה ממוצעת ואיכותית תאלצו להיפרד מכ - 125 שקלים לסועד. בנוסף ארוחות אוכל מהיר ומסעדות רחוב יעלו לכם כ - 30 שקלים לארוחה וכוס קפה ביעד נחשבת יקרה מאוד בדרך כלל סביבות ה - 20 שקלים!
- עלות האטרקציות באזור דובאי: חוץ ממופע המזרקות וביקור באזורי העיר המרכזיים רוב האטרקציות בדובאי עולות סכומים לא מבוטלים למשל: טיול ספארי מדבר עולה בין 150 - 250 שקלים לאדם אקווריום דובאי עולה כ - 130 שקלים לאדם תצפית במגדל הבורג' חליפה המפורסם עולה כמעט 200 שקלים ומחיר כניסה לפארק המים הגדול ביותר בדובאי עשוי לעלות בין 280 - 330 שקלים.
- עלות כרטיס אטרקציות בדובאי: לחלופין קיים כרטיס הכולל 3 אטרקציות מרכזיות לבחירה והנחות שונות במחיר של כ - 170 אירו. הכרטיס נקרא: דובאי פאס ותוכלו להגדיל אותו למספר אטרקציות נוספות.
כמה כסף צריך ליום בדובאי?
לסיכום, בהתחשב בעלויות שציינו, כדאי להגיע עם 1,000 שקלים ליום במידה ואתם הולכים על הטיול היוקרתי, 500 במידה ואתם בתקציב ביניים ובמידה ואתם בתקציב המצומצם ביותר, מינימום 300 שקלים הכוללים אטרקציה ואוכל לאותו היום.